Στην OTEGlobe ανατέθηκε το έργο για την υλοποίηση της διασύνδεσης των Ερευνητικών & Εκπαιδευτικών Δικτύων, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα SEEREN (South East European Research and Education Networking με συντονιστή το ΕΔΕΤ – GRNET το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος Information Society Technologies (IST).
Στην ανάθεση του έργου συνετέλεσε σημαντικά το γεγονός, ότι η OTEGlobe είναι η μοναδική εταιρία, που προσφέρει συνολική και ολοκληρωμένη λύση υψηλής τεχνολογίας για την υλοποίηση του έργου. Η χρονική διάρκεια του συμβολαίου είναι για ένα έτος και το ποσό της σύμβασης ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ.
Το SEEREN αφορά στη διασύνδεση των Εθνικών Ερευνητικών & Εκπαιδευτικών Δικτύων (NRENs) των χωρών της ΝΑ Ευρώπης (Αλβανία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Σερβία & Μαυροβούνιο), με το Πανευρωπαϊκό Ερευνητικό Δίκτυο υψηλών ταχυτήτων GEANT. Η παραπάνω σύνδεση θα πραγματοποιηθεί μέσω του κόμβου του GEANT στην Αθήνα έχοντας ως εφεδρικό τον κόμβο της ΟΤΕGlobe στο Βουκουρέστι.
Η δικτυακή λύση της OTEGlobe υλοποιείται πάνω από το Διεθνές Δίκτυο Δεδομένων (MSP - Multi Service Platform) του ΟΤΕ, του οποίου την πλήρη ευθύνη για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη διαχείριση έχει η ΟΤΕGlobe. Το ΜSP είναι το πρώτο δίκτυο με σημεία παρουσίας στα Βαλκάνια, το οποίο βασίζεται σε τεχνολογίες αιχμής (ΜPLS+ΑΤΜ) και εξασφαλίζει κοινή δικτυακή υποδομή για την υποστήριξη πλήρως διαχειριζόμενων και εγγυημένων υπηρεσιών (Data, Voice & Video) υψηλών προδιαγραφών από άκρο σε άκρο.
Η διασύνδεση των Ερευνητικών & Εκπαιδευτικών Δικτύων, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα θα γίνει μέσω της υπηρεσίας MPLS, που εξασφαλίζει όχι μόνο αξιοπιστία στη μεταφορά των δεδομένων, αλλά και επιπλέον απευθείας επικοινωνία - χωρίς πρόσθετα κυκλώματα - με βέλτιστο τρόπο των NRENs μεταξύ τους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιηθεί ανάλογη τεχνολογία για διασύνδεση στο Πανευρωπαϊκό Ερευνητικό Δίκτυο GEANT.
Στόχος του SEEREN είναι να συμβάλει στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος (digital divide) και την ενσωμάτωση των Ακαδημαϊκών & Ερευνητικών Κοινοτήτων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές γίγνεσθαι των προηγμένων δικτύων Internet νέας γενιάς. Το έργο θα προάγει παράλληλα τη συνεργασία των Επιστημονικών - Ακαδημαϊκών Κοινοτήτων των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις αντίστοιχες Κοινότητες των χωρών της περιοχής της ΝΑ Ευρώπης εκτός Ε.Ε., αποτελώντας την πλατφόρμα διάχυσης και ανάπτυξης των Τεχνολογιών Internet Νέας Γενιάς στα κράτη αυτά, τα οποία και αναμένεται να ενσωματωθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.